Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wil je een Pacheo bestellen, maar kom je er niet helemaal uit? We willen Pacheo's beschikbaar maken voor iedereen, dus we helpen je graag met je vraag. Vind de antwoorden op veelgestelde vragen hieronder.

Algemene vragen

Hoe kan ik jullie bereiken?

We zijn bereikbaar via email op [email protected]

Telefonisch elke werkdag tussen 09:00 – 16:00 uur via telefoonnummer: 085 - 303 8000

Onze adres is:

PACHEO B.V.
Henry Hudsonstraat 2
7825 AG EMMEN

Je vindt ons ook op Social Media:
Facebook & Instagram
Kan ik kiezen welke Pacheo ik krijg?

Nee. Als je een abonnement afsluit bij Pacheo ontvang je iedere maand een boxershort met een uniek design. Elke maand een verrassing en geen enkele boxer is hetzelfde.

Verzending & levering

Wanneer ontvang ik mijn Pacheo thuis?

Pacheo's worden op een vast moment in de maand verstuurd. Je betaalt je abonnement vooruit via automatische incasso rond de 26e van de maand. Je ontvangt je Pacheo tussen de 14e en de 21e van de maand erop.


Gaat er iets mis met de verzending? Neem contact met ons op via [email protected].

Hoe wordt mijn Pacheo geleverd?

Met een verhuiswagen. Nee, geintje. Pacheo boxershorts worden geleverd door de brievenbus. In een stijlvolle en sterke verpakking. Écht een feestje om maandelijks te openen!

Gegegens wijzigen

Hoe wijzig ik de maat van mijn Pacheo?

Door naar jouw persoonlijke account omgeving te gaan op pacheo.com/login. Daar kun je onder het kopje "Abonnement" je abonnementgegevens wijzigen.

Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?

Door naar jouw persoonlijke account omgeving te gaan op pacheo.com/login.

Hoe schrijf ik me uit voor de nieuwsbrief?

Door een mail te sturen naar [email protected] of door de afmeldlink in de nieuwsbrief te gebruiken.

Hoe laat ik al mijn gegevens bij Pacheo verwijderen?

Door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen met de klantenservice via telefoonnummer: 085 - 303 8000

Opzeggen

Hoe zeg ik mijn Pacheo abonnement op?

Door een mail te sturen naar [email protected] of door de persoonlijke accountomgeving het account te annuleren.

Is er een opzegtermijn voor mijn Pacheo abonnement?

Ja, er is een opzegtermijn. Wanneer je voor de 20e van de maand bij ons opzegt wordt er nog 1x € 12,95 afgeschreven en ontvang je je laatste boxershort tussen de 14e en 21e van de daaropvolgende maand.

Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen van mijn Pacheo abonnement?

Nee er zijn geen kosten verbonden aan het opzeggen van een Pacheo abonnement. Je mist alleen maandelijks een boxer in de brievenbus als je opzegt. ;)

Betalen

Hoeveel kost een Pacheo abonnement?

Slechts €12,95 per maand. Geen geld! :D

Wanneer wordt het geld van mijn rekening afgeschreven?

Rond de 26e van de maand vindt de automatische incasso plaats. Je ontvangt de boxers de maand erop tussen de 14e en de 21e van de maand.

Waarom moet ik €0,01 overmaken?

Met het overmaken van € 0,01 verifiëren we of je een bestaande betaalrekening hebt opgegeven bij ons. Na het overmaken wordt er een automatische incasso ingesteld, waardoor je geen omkijken meer hebt naar de betaling van je Pacheo’s.

Hoe stop ik de betalingen?

Je stopt de betalingen door het abonnement stop te zetten. Dit kan door in de persoonlijke accoutomgeving (pacheo.com/login) het account te annuleren of door een mailtje te sturen naar [email protected].

Retourneren

Na hoeveel tijd kan ik mijn Pacheo retourneren?

In principe kun je een Pacheo direct na ontvangst weer retour sturen. Maar waarom zou je dat willen? Wij adviseren je om eerst volop te genieten van je boxershort,totdat je er genoeg van hebt.

Hoe stuur ik mijn Pacheo retour?

De verpakking waarin je de Pacheo boxershort hebt ontvangen is voorzien van een retourlabel. Verwijder het originele verzendlabel om het retourlabel zichtbaar te maken. Je stopt je boxershort terug in de verpakking en sluit deze af met plakband. Je gooit de verpakking in de brievenbus en de rest gaat vanzelf. (Op dit moment is er nog geen retour adres aanwezig aangezien we verwachten dat je zelf eerst gaat genieten van je Pacheo!)

Wat gebeurt er met mijn Pacheo als ik deze retour stuur?

Alleen Pacheo's die nog netjes zijn mogen terug gestuurd worden. Wij zullen er dan voor zorgen dat deze grondig gereinigd wordt en opnieuw verpakt zodat deze een tweede leven kan krijgen. Tot nu toe is recycelen in Nederland nog niet mogelijk. Ons doel is om dit in de toekomst wel mogelijk te maken, we houden jullie hiervan op de hoogte!

Waar vind ik het retourlabel?

Het retourlabel vind je op de verpakking waarin je jouw Pacheo hebt gekregen. Het bevindt zich onder het originele verzendlabel. (Op dit moment is er nog geen retour adres aanwezig aangezien we verwachten dat je zelf eerst gaat genieten van je Pacheo!)

Andere vragen

Zijn Pacheo's ook los verkrijgbaar?

Nee, de Pacheo's met maandelijks een uniek disign zullen niet los verkocht worden. Wel komt er zeer binnenkort de mogelijkheid om een effen Pacheo's te bestellen. Dus hou de site in de gaten!

Hoe kan ik Pacheo's cadeau doen aan iemand anders?

Er zijn momenteel nog geen cadeaubonnen te koop. Dit staat wel op de planning. Dus hou de website in de gaten!